Wie op Lowlands rondliep, zag ze overal opduiken: de energielabel-tatoeages. Meer dan 350 Lowlanders deden mee met het Groot Nationaal Onderzoek en verdienden daarmee een kleurrijke sticker op arm, been of bil.

Hoe milieuvriendelijk zijn de Lowlanders? En zijn metalheads duurzamer dan danceliefhebbers? Na de Libelle Zomerweek toog het Groot Nationaal Onderzoek van NTR en VPRO (mede mogelijk gemaakt door NWO) naar Lowlands, voor een nieuwe ronde wetenschappelijk onderzoek op lokatie. Naast het lopende onderzoek naar de sociaalvaardigheid van Nederland gingen we als onderdeel van het LLowlab op zoek naar de milieubewuste Lowlander.

Meer dan 350 Lowlanders leverden hun bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek door het invullen van een laptoptest. Een kleine honderd Lowlanders lieten zich (ook) verleiden om het speciale onderzoekshokje te betreden (met uniek uitzicht op Lake Lowlands) om onder leiding van onderzoekers van de TU Delft te helpen met het onderzoek naar het herkennen van emoties.

En de resultaten? De wetenschappers hebben nog even nodig om de grote hoeveelheid data te verwerken, maar we weten al wel dat de meeste Lowlanders Energielabel C of D scoorden op een schaal van A t/m G. Helemaal niet zo slecht dus. De uitschieters zijn hiernaast vereeuwigd in de Energielabel Hall of Fame en Shame. Met Oneindig Respect voor de B-labels, en een welgemeend Beter-Uw-Leven voor de E t/m G-labels. 

Zelf de Lowlands-test doen?

Hoe werkt het?

1) Klik op de download en selecteer "opslaan als".
2) Kies een plek om het bestand op te slaan.
3) Pak het bestand uit en open "duurzaamheid_online.jar"
4) Doe de test!

Lukt het niet?
Java is nodig voor het testje om te werken.