Indrukwekkende erectielezing

  • Door: Elmar Veerman (Noorderlicht)
erectie penis beeld
uitvergroten
erectie penis beeld

Ultrakort wetenschapsnieuws. Vandaag o.a.: hoe overtuig je vakgenoten dat je erectiemiddel werkt, Stephen Hawking is 70, nieuwe muislemuur ontdekt.

erectie penis beeld
uitvergroten
erectie penis beeld

In de sectie oud, maar te grappig om te negeren: een artikel uit 2005 in het urologenvakblad BJUI. Hoe laat je als wetenschapper aan een volle zaal vakgenoten overtuigend zien dat je een nieuwe manier hebt gevonden om erectiestoornissen te lijf te gaan? Eh... juist. Professor Brindley wist er in 1983 wel raad mee, wat zo’n indruk maakte dat een collega meer dan twintig jaar later nog een levendige beschrijving kon neerpennen.

Gisteren werd de geniale kosmoloog Stephen Hawking 70. Toen hij als 21-jarige de spierziekte ALS kreeg, schatten zijn artsen in dat hij nog maar een paar jaar te leven had, memoreert zijn toenmalige pupil Martin Rees, nu hoofd van de Royal Society. Hawking was zelf niet bij zijn eigen verjaardagslezing en de bijbehorende festiviteiten, omdat zijn gezondheid te gammel was. De lezing kon toch gewoon doorgaan, want de vrijwel volledig verlamde denker spreekt al 25 jaar via een stemcomputer. Die lezing heb ik nog niet online gevonden, maar als zoethouder: Wired verzamelde zijn beste uitspraken

Nieuw dier ontdekt: Gerp’s muislemuur, levend op Madagaskar. Het kleine, ’s nachts actieve halfaapje komt alleen voor in het Sahafina-bos en is met zijn lichaamsgewicht van 68 gram een grote jongen onder de muislemuren. Maar het is toch vooral een schattig beestje met grote kraalogen, kijk maar

Hoe veel vooraf ingevulde cijfers heb je nodig om een sudoku op te lossen? Nul, want je kunt een leeg vierkantenstelsel op talloze manieren invullen. Maar als er maar één goede oplosing mag zijn, is 17 het minimum, bewijst een groep wiskundigen in dit artikel (pdf). Ze kwamen daar trouwens niet door slim redeneren achter, maar dankzij brute rekenkracht.

Als je een zeer energiezuinig en volledig uitgerust hotel van dertig verdiepingen laat bouwen, hoe lang duurt het dan voor de eerste gasten kunnen komen? 360 uur oftewel 15 dagen als je het overlaat aan de Chinese firma BSB. Lees er hier meer over en bekijk deze video:

reacties