Vervaasd gezicht

  • Door: Elmar Veerman (Noorderlicht)
gezicht silhouet
uitvergroten
gezicht silhouet

Kort nieuws: je gezicht als vaas, veeltenige katten, de aarde van boven, gebroken harten en de wetenschap van rotting en verval in beeld.

gezicht silhouet
uitvergroten
gezicht silhouet

Een vaas die en profil sprekend op je geliefde lijkt? Het kan met een nieuwe app. Je maakt met je iPhone een foto van hem of haar, kiest een voorwerp naar keuze - een vaas of een schaal bijvoorbeeld - en Sculpteo print het in 3D voor je uit. Zie je het nog niet voor je? De foto bij dit artikel maakt een boel duidelijk.

Hoe veel tenen hebben twee katten samen? 58, in dit geval.

Mooie plaatjes van de planeet, gemaakt door satellieten van NASA en ESA vind je in deze diashow van the Guardian, met o.a. spectaculaire wolkenformaties, een opdrogend Texaans meer en een stofstorm in Afghanistan.

Iemands kans op een hartaanval is in de 24 uur nadat zijn of haar partner is overleden, maar liefst 21 keer zo hoog als normaal. Gerekend over de eerste week is die kans acht keer zo hoog. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers in het vakblad Circulation. Het ‘gebroken hart’ bestaat dus echt.

De wetenschap van rotting, verval en walging staat centraal in het BBC-programma After Life, dat inderdaad weerzinwekkende beelden bevat. Maar het is fascinerend:
 

reacties